Eski SessizBilgi - - - - - Yeni SessizBilgi
Alt Limit:
Kaç tane -->

gok olaylari ve calismalar


Gezegenlerde, yıldızlarda ve uzayda meydana gelen bazı olayları bu konu başlığında paylaşmak istiyorum. Böylece dikkatimizin sadece günlük yaşamda ve etrafımızda olup bitenlerde sabitlenmesini engelleyebilir, ve tüm evrende meydana gelen hadiselere kaydırmamızı sağlayabilir.


Ayrıca bazı gök olaylarında ve yıldız hareketlerinda yapılması tavsiye edilen Tensegrity çalışmaları veya başka çalışmalar da bulunmaktadır, bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa iyi olur.


(Not: Paylaşılan gök olaylarının astroloji veya burçlar konusuyla ilgisi yoktur.)



20 Temmuz : Ay, Venüs ve Aldebaran gün doğumunda doğuda birbirlerine çok yakın görünümde olacaklar.




Bu resimde bilmeyenler için;

E(90) : Doğu yönü.

S(180) : Güney yönü.

W(270) : Batı yönü.

Buna göre, resimdeki gezegenler hangı yönün hizasında görünüyorsa, o yönde bulunuyor demektir.


20 Temmuz sabahı, Ay ve Aldebaran yakın çekim





Bu konuda bilgili değil fakat ilgiliyim.hep bir teleskop istemişimdir ama iyi bi tane.çalışmalarla gök hareketlerinin ne gibi bir ilişkisi olduğunu bilmiyorum fakat herşeyin herşeyle ilişkisi olduğunu biliyorum.



Çalışmalarla ilgili bir ilişkisi şöyle; mesela Döngüsellik isimli sınıf çalışmaları Ay'ın belli döngülerinde yapılıyormuş. (Şu an Döngüsellik 2 çalışmasının duyurusunu yapmıştık.)


Fakat bu konuda detaylı bilgim yok sadece olduğunu biliyorum, öğrendikçe yazarız.



.



. . .



25 Temmuz : Ay, Merkür ve Regulus gün batımında, batıda çok yakın görünümde olacaklar.


24-25 Temmuz Alacakaranlık zamanı, Batı yönünde Ay'ın konumu




Bazen yıldızların fısıldadığını duyarım. Bilmediğim bir güç kafamı kaldırmamı, ona bakmamı söyler.

Biraz daha gençken özellikle dolunay zamanları, içim kıpır kıpır olur, heyecan yüklü hissederdim.

Güneşi az gördüğüm zamanlar ki, çok kişide benzer bir yakınma duydum- içimi de karamsarlık kaplar.

Rüzgarların kuvvetli olanlarını uçarı bulurum. Fazla maruz kalmaktan hoşlanmam.

Daha çocukken kalbimden duyardım, şimdi nadiren.



Çok hoş sezgiler bunlar, herşeyle bir bağımız var, umarım bunların hepsini tekrar aynı durulukla anımsayacağız.



27-28 Temmuz : Göktaşı yağmuru, Delta Aquarid (Delta Kova). Saatte ortalama 20 adet görülmesi bekleniyor.





Haber tarihi: 29 Temmuz

Gök bilimciler, bir asteroidin gezegenimizi teğet geçtiğini üç gün sonra tespit edebildi. Asteroidin Dünya'ya düşmesi durumunda felaketin kaçınılmaz olacağı belirtildi.


Konunun en çok tartışılan kısmı ise gök bilimcilerin bu asteroidin yolculuğunu 3 gün sonra fark edebilmesi.


'2017 001' adı verilen asteroid gezegenimizin 123 bin kilometre yakınından geçerek uzay boşluğundaki yoluna devam etti. Uzayın büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda 2017 001'in Dünya'ya yakınlığı oldukça tehlikeli olarak adlandırılıyor.


25 ila 80 metre büyüklüğünde olduğu tahmin edilen asteroid, bir kente düşmesi durumunda bir felaket kaçınılmaz olacaktı.





Ağustos 2017


Ay : 02 Ağustos'ta Dünya’ya en uzak konumunda (405.025 km), 18 Ağustos'ta Dünya’ya en yakın konumunda (366.125 km), 30 Ağustos'ta Ay Dünya’ya en uzak konumunda (404.310 km) olacak. 7 Ağustos Dolunay ve 21 Ağustos Yeniay.


Merkür: Ayın ilk haftası gün batımında batı ufkunda görülebilir. Ayın ilk haftasından sonra görmek neredeyse imkânsız olacak.


Venüs: Sabah gökyüzünün en belirgin gök cismi olmaya bu ay da devam edecek olan gezegen halen hayli parlak. 19 Ağustos sabaha karşı İkizler Takımyıldızı’nın parlak üyeleriyle birlikte ince bir hilal evresindeki Ay’a yakın görülecek olan Venüs’ün gözlem süresi yavaş yavaş kısalmaya başlıyor.


Mars: Bu ay Güneş’in batısına geçmeye başlayan gezegenin gökyüzündeki konumu halen Güneş’e yakın olduğu için gözlenmesi mümkün olmayacak.


Jüpiter: Gün batımında gökyüzünün batısına geçmiş olan gezegenin gözlem süresi kısalmaya devam ediyor. Ayın ilk yarısı gece yarısından yaklaşık iki saat öncesine kadar gözlenebilecek olan gezegenin gözlem süresi ay sonuna doğru yaklaşık iki saate düşecek. 25 Ağustos akşamı hilal şeklindeki Ay ve Spika ile yakınlaşacak.


Satürn: Ayın ilk birkaç günü Ay ile birlikte görünecek olan gezegenin gözlem süresi kısalmaya devam ediyor. Ayın sonlarına doğru gece yarısına kadar gözlenebilecek gezegen 30 Ağustos akşamı Ay ile yakınlaşacak.



07 Ağustos 2017 Parçalı Ay Tutulması: Bu tutulma Avustralya, Antarktika, Asya, Afrika, Ortadoğu, Avrupa, Güney Amerika’nın doğusu, Pasifik Okyanusu, Hint Okyanusu ve Atlantik Okyanusu’nun güneyinden izlenebilecek. Ülkemizden başlangıcı gözlenemeyecek olan bu tutulma Türkiye Saati ile 18.48’de başlayacak. Tutulma ortası 21.20’de gerçekleştikten sonra tutulma 23.53’te bitecek. Tutulma parçalı olacağı için gökyüzünde Ay’ın tamamı değil %25’lik bir bölümü (alt bölgede) kararacak.


Ayrıca 7 Ağustos saat 20:00 Cleargreen Tensegrity® çalışmaları kapsamında Ay ile ilgili formlar yapılacaktır. Bu online çalışmaya katılmak isteyenler mesaj gönderebilir.





12,13 Ağustos : Perseid (Perse) göktaşı yağmuru. Saatte ortalama 90 adet görülmesi bekleniyor.




21 Ağustos 2017 Tam Güneş Tutulması:



Özellikle ABD’den görülecek olan bu Güneş tutulmasının tam tutulma evresi 2 dakika 45 saniye sürecek. Kuzey Amerika, Orta Amerika, Avrupa ve Afrika’nın batısı, Asya’nın doğusu, Pasifik Okyanusu ve Atlantik Okyanusu’nun kuzeyinden gözlenebilecek bu tutulma Türkiye saatine göre 21 Ağustos'ta 18:46-00:00 arasında gerçekleşecek.





Sessizbilgi Listele - - - - - Yeni Siteye Dön