Sessiz Bilgi » Genel

DENEYİM

(8 mesaj(lar))
  1. rumana

    Editör
    Posts: 823

    offline

    Bu hayatta bazi seyleri deneyimleyebilme fırsatım oldugu icin cok mutluyum! Şükran duyuyorum!

    2 ay önce #
  2. Karga

    Görücü
    Posts: 328

    offline

    Deneyimlemeye fırsat bulamadıkların için ne yapıyorsun?

    2 ay önce #
  3. rumana

    Editör
    Posts: 823

    offline

    bugun ruyamda bi grup insanla dernek gibi bi seyimiz oldugunu gordum. epey varlikliydik. dernege ait koca koca altin toplarimiz vardi.. kalin, ici bos, tasli ve delikli, degisik toplardi. avuc buyuklugundeydiler. bunlari bir yere goturmem gerekiyordu; finans islerinin yurudugu baska bi yere sanirim. cunku mali islerden sorumlu kisi degismisti galiba. bu altinlari daha once saklanan cantalarindan cikarip kendi cantamin tek bi parcasinin icine avuclayip avuclayip dolduruyordum daha rahat goturmek icin.

    1 ay önce #
  4. slhak

    Editör
    Posts: 857

    offline

    Rüyamda kızarmış dondurma yiyodum. Hiç yiyen var mı, bu nasıl bişey, normalde hiç yediğim bişey değil, biyerde de görmedim böyle bişey. Tarifi de varmış :

    Kızarmış Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

    1 kutu maraş usulü sade dondurma
    1 paket klasik mısır gevreği (250 gr)
    4 yumurta (sadece akı kullanılacak)
    2 kaşık toz şeker
    500 ml ayçiçek yağı (kızartmak için)

    Tercihe bağlı;

    Fındık
    Ceviz
    Tarçın

    Servis için (tercihe bağlı);

    Bal
    Çikolata sosu

    Kızarmış Dondurma Tarifi Yapılışı

    Öncelikle kızarmış dondurmayı hazırlamak kolay olmakla beraber biraz uzun sürüyor. 1 kutu maras usulu dondurmamızı 8 parcaya bölüyoruz. Her bir parçayı elimizle top haline getiriyoruz. Bu 8 parçayı birbirine değmeyecek şekilde bir kap içerisine koyarak tekrar buzluğa atıyoruz. 2 saat kadar donmasını bekliyoruz.

    Dondurmalar donduktan sonra dış harcını hazırlayalım. Mısır gevreği ve şekeri robotta çekerek inceltiyoruz ama un gibi ince yapmıyoruz. (ben burada ceviz fındık ve 1 çay kasıgı kadar da tarçın ekliyorum tercihe kalmış güzel oluyor. )

    Daha sonra yumurtalarımızın akını güzelce çırparak köpürtüyoruz.

    Buzluktan çıkardığımız dondurmaları önce yumurta akına buluyoruz. Ardından mısır gevrekli harca batırıp her tarafını kaplıyoruz. Ve tekrar buzluğa atarak donmasını sağlıyoruz. 2 saat donduktan sonra yumurta akı ve mısır gevregıne bulama işleminin ikinci katını tamamlıyoruz. Ve tekrar buzluğa atıyoruz. Bir gece beklerse daha güzel oluyor.

    Son aşama kızartma aşaması. Derin dar bir tencereye yağımızı ekliyoruz. Mısır gevreğine bulanmış dondurma topumuzun içinde rahat bir şekilde dönerek bol yağda kızarması gerekli. Burada dikkat edilecek olan nokta yağın iyice kızmış olması gerekli. Ve her bir dondurma topu mümkünse tek tek kızartılmalı. Dondurma topumuzu yağın içine atıyoruz ve yavas harektlerle cevirerek en fazla 1 dakika kızartarak yağın içinden alıyoruz. Renginin bal rengine dönmesi gerekiyor. Servis yaparken üzerine ince şeritler halinde bal ve çikolata sosu gezdirebilirsiniz.

    Yapımı biraz meşakkatli gözükse de yiyenlerin yüzündeki ifade bu kadar emeğe gerçekten değiyor. Kullandığınız yağı süzerek sonra tekrardan bu tarifi yaparken kullanabilirsiniz. Eğer ki mısır gevreği harcınız artarsa onu da kapalı bir kapta saklayarak daha sonra tekrar kızarmış dondurma yaparken kullanabilirsiniz. Artan mısır gevrekli harcı sütle yemenizi önermiyorum çünkü içerisine yumurta akı bulaşmış oluyor. Afiyet olsun:

    1 ay önce #
  5. rumana

    Editör
    Posts: 823

    offline

    Sanirim bende bi kere kizarmis dondurma gormustum ruyamda. Hatta sana anlatmistim diye hatrliyorum salih. Bende normal hayatta yemedim.

    Bende degisik ve hos ruyalar gordum bugun. Butun ruya boyunca gokyuzu hareketlerini takip ediyodum. 2 gezegenin kavusumunu gormeye calisiyoduk. Biri cok yavas oteki cok hizli hareket ediyordu. Hizli olan cikolata rengindeydi. Ruyamin sonunda kavusumu goruyoduk.

    1 ay önce #
  6. slhak

    Editör
    Posts: 857

    offline

    Anlattığın rüyayı hatırlayamadım şu an, belki kafamda öyle kalmış olabilir, çünkü hiç hatırlamıyorum böyle bir dondurma.

    1 ay önce #
  7. rumana

    Editör
    Posts: 823

    offline

    Slhak tarifi neden ekledin. Yapmayi dusundunmu

    1 ay önce #
  8. slhak

    Editör
    Posts: 857

    offline

    yok, uğraşmam bu tarifle.

    1 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla

(gerekli)

Kullanılabilir etiketler: a blockquote code em strong ul ol li img iframe.
Etiketleri #etiket# örneğindeki gibi # içine alabilirsiniz.
Resim yüklemek için tıklayınız.

5,640 posts in 854 topics over 91 months by 138 of 1,045 members. Son Uyeler: kozmikyumurta, nimetaysen, demet, demetce, Vipeloid