Eski SessizBilgi - - - - - Yeni SessizBilgi
Alt Limit:
Kaç tane -->

bitmemis isler


Bitmemiş işler nedir..? Ne tür işler bitmemiş iştir..? Bitmemiş işlerimiz olursa ne olur..?

Don Juan "Bana bak, benim hayatımda bitirilmemiş hiçbir iş yok." derken neyi ifade ediyordu.?

Bununla ilgili fikri olan arkadaşlarım var mı..?



Bitmemiş işler, geçmişte yaptığınız, yarım bıraktığınız, enerjinizin bir parçasının kaldığı işlerdir. Hani aklınızın kaldığı işler de denebilir. Bunlardan özetleme yaparak kurtulmanız da zordur.



Bitmemiş işler kısır döngü gibi sanki. Eğer bitmemiş işiniz varsa aklınız orda kalıyor ve şimdiyi unutuyorsunuz, şimdi ve şu an unutulunca da bitmemiş işleriniz artıyor. Sürekli birşeylere takılmış vaziyette dolaşmak gibi...



Aslında aklımız değil, enerjimiz orada kalıyor. Unutsak bile olayları aklımıza hiç gelmese de etkili...



Erkimiz sürekli bitmemiş işler için harcanıyor...Sanki bazen birşeyleri bitirmiş ve o davayı kapatmış gibi olsak bile, belli bir süre sonra farklı durumlarda aynı olaylar canlanıyor yani o olayları tetikleyebilecek durumlar ortaya çıkıyor. Erkimizi harcayacak ortamda oluşmuş oluyor.

Bir savaşçının dünyayı durdurması bu yüzden gerekli. Herşeyi sildiğimizi söylesek bile, parazitler hala bizlerle. Onları yaşatacak ortamlar hala etrafımızda. Topyekün temizlik için etrafımız da dahil herşeyi temizlememiz bu yüzden gerekli. Yani tonalımızda ne varsa dikkatle inceleyip, hala bizimle yaşamasını istediklerimizi dikkatle seçmek gerekiyor... Çünkü enerjimiz hep akıyor...



Yıllarca evlerinde ölümü bekleyen hastalara bakan Avustralyalı hemşire Bronnie Ware, emekli olduktan sonra kitap yazmaya karar verdi. Hemşire Ware, hastalara “En büyük pişmanlığınız nedir?” diye sordu. Bronnie Ware yanıtlara kitabında yer verdi. İşte yanıtlar:

1. "Keşke başkalarının benden beklediği hayatı sürmek yerine düşlerimi gerçekleştirme cesaretim olsaydı."

Ware'e göre insanlar, yaşamlarının sona erdiğinin farkına varıp geriye döndüklerinde düşledikleri şeylerin çok büyük bir kısmını gerçekleştirmediklerini görüyor ve pişman oluyor.

2. "Keşke bu kadar çok çalışmasaydım."(İş hayatından bahsediyor)

Ware'e göre erkek hastaların büyük bir kısmı, işleri nedeniyle ailelerine ve dostlarına yeterince vakit ayıramadıkları için pişman oluyor. Ware, erkek hastaların büyük bir kısmının eğer bir şansları daha olsa dönüp çocuklarının kaçırdıkları anlarını yaşamak istediklerini gözlemledi.

3. "Keşke duygularımı dile getirmeye cesaretim olsaydı."

Birçok insanın diğerleri ile ilişkilerini belirli bir düzeyde tutmak için duygularını bastırdığını söyleyen Ware, bastırılan duyguların insan sağlığı üzerinde son derece olumsuz etkileri olduğunu ileri sürdü.

4. "Keşke arkadaşlarımla ilişkimi sürdürseydim."

İnsanların kendi yaşamlarına çok fazla odaklanıp arkadaşlarıyla ilişkilerini yitirdiğini ancak ölüm yatağında fark ettiğini söyleyen Ware, ölmekte olan insanların en çok eski arkadaşlarını özlediğini söyledi.

5. "Keşke kendime daha çok mutlu olmak için izin verseydim."

Alışkanlıklarından vazgeçmek istemeyen insanların değişme korkusu yaşadığını ve daha fazla mutlu olma şansını kendi kendilerine yok ettiğini belirten Ware, ölüm yatağındaki hastalarının "Keşke daha çok gülseydim, keşke aptalca şeyler yapmaktan bu kadar korkmasaydım" diyerek pişmanlıklarını dile getirdiğini sözlerine ekledi.

(Ölüm ne büyük bir danışmanmış. Umarım kimse pişman olmaz))))



keşke diye başlayan cümlelerin hepsi bana bitmemiş işler listesi gibi geliyor



Sanırım öyle...Bitmemiş bir iş...Her zaman karşımıza çıkıyor.Çünkü o iş bitmemiş.



Bitmemiş işlerinin oldugunu bazen insan cocugundan ogrenir , o hatirlatir , en acisi , gec kalinmisi , en hasarla bitirilecek olanlarindan dir , Şener Şen'in Gonul yarasi filmini hatirladim .



özetlemeyi karmik bağ temizliğine benzetiyorum.Bitmemiş her iş bir karmik bağ yaratır.



Bitmemiş işler ölümsüz olduğumuzu düşünerek hareket etmek demek . Yani yaşamdan beklentilerimiz var demektir. Bir ayağımızı tanıdık dünyada bir ayagımız savaşçının yolunda demektir. Yani kişi her an kaçmaya hazır. Büyücülüğün içine girmeye karar verdiysek bir savaşa girmeye karar verdik demektir. Yani ölmeye hazır olarak savaşçının yoluna girmeliyiz. Savaşçının yolu güllük gülistanlık bir yol değil yada anılarımızı yazacağımız deneyim alanı değil. Neyle karşılaşacağımz biliyoruz ve bu karşılaşacağımız olayların bizi etkilemesine erkimizi düşürmesine izin vermiyorum demektir. Savaşta ölmemeye çalışıyım beni bekleyenler var diyerek savaşa gidilmez eğer öyle gidersek korku kuşku şaşkınlık kaçma isteği duyarız. Savaştan belki ölmeden kurtuluruz ama sonsuzluk bitmemiş işleri olanı yani ölmeyi göze almadan gelenleri her halde kabul etmez. Ölümsüz olduğunu düşünen bir çömez korku şaşkınlık kuşku duymak için çak zamanı olduğunu düşünür. Ölümü göze aldıysak geride hiç bir şey bırakmamışızdır. Savaşçının kaybedeceği hiç bir şeyi yoktur.



Sessizbilgi Listele - - - - - Yeni Siteye Dön