1

Konu: Nagual Carlos Castaneda

Nagual Juan Matus’un dediği gibi: Kusursuzluğa adanmış yaşamlarına bir saygı göstergesi olarak, 'nagual' önekini, nagual'ın adına ekliyoruz.

Kusursuzluk, basitçe, enerji seviyemizin en iyi kullanım biçimidir. Doğal olarak tutumluluğu, düşünceli olmayı, yalınlığı, saflığı ve hepsinden öte kişisel önemden yoksun olmayı gerektirir.

https://www.sessizbilgi.com/img/nagual-carlos-castaneda.jpg

Nagual Castaneda, kişisel önemden tamamen kurtulmayı başardı mı bilmiyoruz. Ona tanıklık etmedik. Ama bildiğimiz, kişisel önemini silmek için büyük bir savaş verdiğidir. Bu noktada tanığımız, elimizdeki 12 kitaptır.
Nagual Castaneda, silsilesindeki diğer naguallerden farklı “3 çatallı bir Nagual” olarak görevini kusursuzca yerine getirmiştir: Bilgiyi geniş kitlelere yaymayı…

Bu görevini kusursuzca yerine getirdiği içindir ki, binlerce yıldır gizli kalmış olan ve sadece silsileler içinde aktarılmış olan öğretiler, kullanımımıza bu kadar hazır biçimde bize ulaşabilmiştir. Tin, Castaneda’yı yani 3 çatallı nagualı seçerek bizlere dokunmuştur ve böylece yirmi yedi kuşak süren, binlerce yılın gizemini taşıyan, kusursuz bir şekilde korunmuş olan saklı bilgi bütün insanlığa sunulmuştur.

Elimizde Nagual Castaneda’nın 12 kitabı ve yoldaşlarının yazdıkları var.
Bu yolda yürüyebilmek için lazım gelen tek şeye sahibiz: sarsılmaz niyete…
Ve biliyoruz ki özgürlüğe ulaşım, kişisel bir iştir.
Bu site, hepimizin tek başına yürüdüğü özgürlük yolunda, bir kesişme alanıdır.
Bu site, bizim, şapkamızı çıkarıp, bize yolu gösteren Nagual Carlos Castaneda’yı,
Öğretiyi ona aktaran Nagual Juan Matus’u,
Özgürlük yolunu açan Yeni Görücüleri ve onların niyetlerini
Ve “Asıl Oyuncu” yu saygıyla selamlayışımızdır.